Svar på frågestund

Hejj! Det har tagit ett bra tag (en månad) sedan jag la upp att jag hade en frågestund.. Men här är iallafall svaren! Bättre sent än aldrig♥
 
 
Vad är det första du kommer att göra när du kommer hem till Sverige, förutom att träffa nära och kära?
-Något av det första jag ska göra är att väl packa upp allt och sen ska jag åka till Ica och köpa massa lösgodis, naturchips och fruktsoda.. Och sen ha en myskväll med Jacob och Johanna.
 
Vem vinner valet i USA, tror du?
-Är inte så insatt i USAs politik men hoppas att det inte är Donald Trump i alla fall. Om jag skulle få bestämma så skulle det bli Bernie Sanders tror jag..
 
Hur är det mellan dig och din kille? 
-Det är bra! Saknar honom dock väldigt mycket vilket kan vara svårt ibland, men vi vet vart vi har varandra vilket gör allt lättare.
 
Jag undrar om EF är en bra organisation att åka med, ska på intervju imorgon och vill veta lite från folk som åkt eller är där just nu vad du tycker. Var det en jobbig process ni som familj fick gå igenom eller? Om det var som du tänkte dig, om du trivs och vilka skillnader det är jämfört med Sverige (skola, vänner, familj, aktiviteter) allt möjligt typ. Jättefin blogg btw :)
-Tack så mycket! Jag tycker att EF har varit en jättebra organisation, är helt klart nöjd med att jag åkte med dom så rekommenderar dem verkligen! Själva allt med att jag skulle åka var inget jobbigt inom familjen, alla var väldigt ströttande till att jag skulle åka. Mitt tips är att inte ha några /väldigt få förväntningar, för det går inte att tänka sig hur det här är. Det ända jag tänkte mig var att det skulle bli bra, och det blev det! Jag trivs jättebra här och är jättenöjd med min värdfamilj. 
Skillnaderna till Sverige är väldiiigt stora! Skolsystemet är helt annorlunda och alla aktiviteter går genom skolan. Man går liksom inte med i en klubb för att göra en sport, utan man gör det via sin skola. Mina vänner här är ju inte riktigt häller som mina vänner i Sverige, men bara du är öppen och vågar prata med folk så får du alltid vänner! Väldigt mycket man gör här är familjeorienterat, dvs man gör mycket med familjen. Men precis som hemma är alla familjer olika.. 
 
Känner du att din svenska börjar försvinna?
-Nej inte försvinna.. Men har lite svårt med att skriva på svenska (vilket ni som läser bloggen kanske märker), men förövrigt nej.
 
Känner du dig som en annan person efter att ha bott därborta i tre månader?
-Nja, till och från. Jag är ju fortfarande samma Lisa, med samma värderingar och tankar osv.. Men såklart förändras man ju när hela ens miljö man lever i förändras.
 
När kommer du hem..?
-Juni 2016
 
Varför slutade du med cross country löpningen eller vad det var?
-Jag slutade inte riktigt med cross country, utan säsongen tog slut. Sporter här är uppdelade i "höst", "vinter", och "vår"-sporter, och XC var en höst-sport. 
 
Varför fick inte Eric vara med på din hejdå fest?
-Hej Eric, du fick vara med men du var dryg och var utomlands...
 
Saknar du inte jakob från amerikat? Eller Eric!?
-Hej Eric #2. Jaa jag saknar er båda!
 
Beter eller tänker folk i allmänhet annorlunda där än här?
-Nja, klart folk beter sig och tänker annorlunda från Sverige, då det är en annan livsstil här än i Sverige. Tror att folk i större städer beter sig mer som de flesta svenskar, för i många småstäder är många vädligt konservativa. 
 
Finns det mer att göra i Stayton än vad det finns att göra i Hallsberg?
-Nja, inte riktigt. Tror det finns mer att göra i Hallsberg, då man i Hallsberg i alla fall kan ta tåget till Örebro. Här är man liksom fast i Stayton om man är där.. Men är inte där så ofta då jag bor 6km utanför och de flesta av mina kompisar bor i Sublimity. Vill vi hitta på något åker vi oftast till Salem.
 
Du borde rita en orienteringskarta och orientera?
-Nej Johanna ;)
 
Vad har dina kompisar för tankar om Sverige?
-Dom som vet vad det är tycker att det verkar som ett bra ställe med mycket socialism. 
 
Vad är den konstigaste maten du ätit där?
-Friterad twix.. Om det nu räknas som mat. 
 
Vad är mest olikt jämfört med Sverige?
-Hur folk ser på typ welfare och skatt.. Folk här är bokstavligen rädda för att betala mer i skatt. Sen hur religösa många är här.
 
Saknar du inte Johanna jätte mycket?
-Jo Johanna. Det gör jag♥
 
Hej Lisa!! Ville bara kolla hur allt är oså. Verkar så sjukt roligt och coolt att våga göra något som du gör just nu. Vilken miljöombytning och ny livsstil du måste ha fått. Hoppad allt är bra med dig, kram Emelie! :D
-Hej Emelie! Det är jättebra. Jaa det är verkligen jätteroligt, och ja mycket i min livsstil har förändrats, men tycker det är ganska kul så! Hoppas allt är bra med dig (och Hanna, Ebba och Amanda), Kram :))
 
Har du någon gång ångrat att du åkt till USA? Liksom det här med att du inte får ta studenten med dina klasskompisar eller att det känns segt att komma efter ett år?
-Nja.. Har inte riktigt ångrat att jag åkt. Men har vellat åka hem, men är riktigt glad att jag inte gjort det! Att jag inte får ta studenten med 98:orna gör inte så jättemycket.. Kan ju fortfarande umgås med dem när jag kommer hem. Men ja, lite jobbigt är det ju att komma efter, men samtidigt så gör det inte så jättemycket..
 
Antar att det finns annat godis i USA.... Om du gör en video kan du inte testa lite olika sorter om ni har något hemma? 
-Aa, nu gjode jag ingen video.. Men jag, Hanna och Pien gjorde en video första månaden här i USA, där vi testade amerikanskt godis.. Skulle kunna redigera den och lägga upp den. Tycker dock inte om amerikanskt godis så mycket, då det mesta bara smakar socker. 
 
Vad saknar du mest? Förutom familjen och vännerna.
-Jacobs katt, skolmat, naturchips och svenskt godis. 
 
 Är du utomlands eller är du hemma?
-Oj va djup fråga^^ Är ju tekniskt sett utomlands då Sverige är hemma.. Men just nu är det här hemma. Så skulle ändå säga att jag är hemma!
 
Är klädstilen i USA annorlunda från hemma? Vad har du ex på dig nu?
-Klädstilen här är ganska annorlunda från Sverige.. Eller iallafall i skolan.. Skulle säga att endast 10% av alla på min skola bryr sig om vad de har på sig i skolan.. De flesta tar bara på sig något. Just nu ligger jag i sängen så har inte något jag skulle ha i skolan.. Men har på mig powderpuff-tröja, yoga-pants och fuzzy socks (kolla va amerikansk jag blivit) ;)
 

Tror att det var alla frågor! Är det någon som undrar något mer är det bara att kommentera som vanligt. Kram♥
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0