En månad kvar i Sverige

Hej! Har precis varit på teater i Kalmar med mormor, moster och Peter. Den var jättebra och väldigt kul! 

Sitter i bilen påväg till hotellet i Karlskrona och fick tanken att idag är det en månad kvar till mitt preliminära avresedatum 15 Augusti till USA. Är självklart jättetaggad, men jag har samtidigt sån stor ångest över det här. Separationsångest. Kommer vara borta i 10 månader. 10 månader utan alla personer som betyder mest, som jag kan sakna att vara borta ifrån i två veckor. 
Tror inte att många som inte ska vara borta så länge förstår hur det är. Men om ni skulle tänka er tanken att vara borta från de personer som betyder mest i 10 månader, blir man ju inte jättetaggad på att åka. Jag kommer såklart att åka, men hade jag vetat att det skulle bli så här, skulle jag nog aldrig ha ansökt till att åka. 
Men nu ska jag försöka att inte tänka såhär. Angående Jacob, min pojkvän, så vet jag att vi kommer att klara det! Men vet dock inte om det kommer vara värt det, för om man vill hem 4 av 7 dagar i veckan för att man saknar någon är det inte det. Men hoppas verkligen att det inte blir så. Hoppas att det blir bra! Vilket det kommer. Så ska tänka positivt nu!

Förlåt om detta inlägg blev väldigt rörigt. Kan skylla på att jag är ganska så trött just nu.. Fick iallafall dela med mig av lite tankar, vilket är olikt mig att göra på bloggen. Ni får ha det så bra iallafall, kram Lisa!


Kommentarer
Postat av: Thea

Hej! Jag ska också åka på utbytesår om en månad, eller 29 dagar för att vara exakt, fast till Argentina. Förstår verkligen hur du känner för jag känner likadant - jag är så otroligt taggad inför det här och har varit det så länge nu, men ju kortare tiden till avresedatumet blir desto mer ångest får jag; men jag blir samtidigt allt mer taggad!! Det är ingen nyhet att det kommer att vara jobbigt att vara borta från familj och vänner (och pojkvän i ditt fall), för det kommer det att vara och det i kombination med att man måste försöka anpassa sig till en ny kultur och en ny vardag kommer antagligen att vara ett helvete ibland. Men så måste man ju tänka hur mycket man också tjänar på ett utlandsår, man lär sig ett språk flytande, får en ny familj, nya vänner och minnen för livet. Oavsett hur dåligt en mår stundvis så kommer det att vara värt det, vi kommer växa så otroligt mycket som personer och kommer komma hem med helt nya perspektiv och tankar. Vi kommer att ha lärt oss så mycket och lärt känna oss själva!!! Glöm inte att du ju gör det här för dig själv och för att det är något som du vill, allt kommer att finnas kvar när du kommer hem och detta är bara 10 månader av hela ditt liv - vi måste försöka leva i nuet när vi är där även om det kommer kännas tufft. "It´s temporary" är nog en mening jag kommer upprepa för mig själv när det känns jobbigt. Hur som helst, hoppas din ångest släpper lite innan du åker och oavsett så kommer du komma hem med ett äventyr att berätta om och en himla massa minnen. Lycka till med allt!

2015-07-15 @ 23:57:49 - http://nouw.se/argenthea
Postat av: Hanna

Jag är i Costa Rica som utbytesstudent sedan februari och jag åkte också ifrån en pojkvän. Vi valde dock att göra slut när jag åkte och fy fan, sista veckan i sverige var den värsta i mitt liv. Jag ville inte åka. De första månaderna var det många stunder då jag bara ville vara hemma. Men jag kan lova dig att det är värt det - HÅLL UT! Du bör ha klart för dig att det här året troligen inte är det roligaste eller bästa i ditt liv för tro det eller ej, du åker för att LEVA. Ett normalt liv med bra dagar och pissiga dagar, och det är nog inte helt osannolikt att de pissiga är fler än normalt. Men det är okej! Det finns så jävla många falska förgyllda idéer om vad ett utbyte innebär men det betyder inte att sanningen är mindre vacker. Det gör ont och det är stelt och tråkigt men det kommer komma en dag när du bara inser att du skulle gå igenom den första tiden tusen gånger om bara för att nå dit du är. Jag kan inte förklara varför men det är något så jävla speciellt och i värsta fall så står du ut och sedan återvänder du till ditt lyckliga svenska liv i slutändan. Åk åk åk du har INGET att förlora!

2015-07-17 @ 01:54:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0