Saker jag saknar i Sverige efter 2 månader

 
Makaroner och köttbullar med ketchup - Ja, den mest enkla maträtten av dom alla.. Men ideal makaroner med skans köttbullar och felix ketchup är ju så himla gott och saknar det så mycket. Visst finns det makaroner här, men inte samma köttbullar som hemma.. 
 
Skolmaten - ALLTSÅ: hur mycket jag än klagat på skolmaten, kommer jag aldrig göra det igen när jag kommer hem. Att få gratis mat (ja det är skattepengar, men alla betalar skatt, så whatever), som dessutom är nyttig och varm varje dag är så himla lyxigt jämfört med här. Här tar du antingen med dig mat, vilket jag gör varje dag.. Och min lunch består oftast av mackor men ibland rester.. eller så köper du mat som är så extremt onyttig.. Dessutom är portionerna väldigt små så för att bli mät får man köpa två.. När jag kommer hem kommer jag verkligen att uppskatta skolmaten!
 
Länstrafiken - Även om jag inte behövde åka buss /tåg för att komma till skolan så åkte jag tåg ganska ofta för att åka till örebro med kompisar osv.. Här behöver vi alltid skjuts för att komma någon stans, finns ingen public transportation alls..
 
Orientering - Även om jag springe mycket här, så saknar jag verkligen att orientera. Det är så mycket roligare att springa ut i skogen med en karta och få göra något mer än bara springa.. Visst, jag tycker cross-country är jätteroligt och jag tycker det är jättesynd att säsongen snart är slut.. Men saknar verkligen att orientera!
 
Jämställdhet - Är det något USA rent ut sagt är uselt på, så är det jämställdhet. Jag visste redan att det var så innan jag kom hit, så var ingen chock att allt är uppdelat i tjejer och killar.. Men tycker ändå ofta att det kan gå till en överdrift. 
 
Godis - Jaa, jag älskar mycket amerikanskt godis, men svenskt godis slår det verkligen! Alltså marabou, kexchoklad, lösgodis, alllllt! Men ja, jag överlever utan men saknar det väldigt mycket.
 
OST - Arla hushållsost och en osthyvel. Om det skulle gå så skulle jag verkligen vilja ha det! All ost här är antingen cheddar eller swiss (som är gjord i USA), och ostskivorna är ca 3-5mm tjocka.. Saknar verkligen arla ost haha..
 
Men även om jag saknar allt dehär så klarar jag mig utan; missförstå mig inte att jag saknar allt dedär och att allt som går att jämföra med det här i USA suger. För det gör det verkligen inte! Jag älskar USA, och även om jag saknar endel svenska saker, så älskar jag så mycket som bara finns här. Ska göra ett annat inlägg med det senare.. Kram Lisa♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0