Mitt schema andra terminen

Hej! Så tänkte berätta lite om vad jag har för schema i skolan just nu. Har inte ett dugg samma som förra terminen, och tycker en så länge att det nya som jag haft i snart tre veckor är jättebra! På min skola (och i många andra skolor i USA) har man samma schema varje dag, och alla har lektioner som börjar och slutar samtidigt. Under dagen så har alla på min skola sju lektioner (seven periods) och så har man antingen lunch mellan fjärde och femte, eller mellan femte och sjätte. Jag har lunch mellan fjärde och femte, alltså den tidiga. 
 
1 - Anatomy and Physiology: Min första lektion på dagen är Anatomy and Physiology (anatomi och fysiologi), och det är också min svåraste och mest krävande lektion. Vi läser om kroppen och hur allt fungerar osv. Hade inte tänkt att ta det när jag valde schema, men sen fanns det inget annat first period som jag tyckte passa mig, så då fick det bli det + att jag har det med MacKenzie! Det är också väldigt bra då jag kommer ha nytta av det när jag kommer hem (om jag nu ska läsa biologi 2), och en så länge är det vädligt intressant. 
 
2 - Communications and Speech: En av mina favoritlektioner är Communikations and Speech (kommunikationer och tal). Lektionen är väldigt lätt (verkar det som, en så länge) och har väldigt bra kompisar där vilket är kul! Det vi gör där är iallafall att prata och hålla tal osv, vilket passar mig superbra som tycker om att prata.
 
3 - T/A: Så under third period så har jag ingen vanlig lektion utan jag är teacher aid tillsammans med Camy för Mr. Shields (en av mina favoritlärare). På min skola är det vanligt att om man inte har någon lektion man vill ha under en period, så kan man vara teacher aid. Man hjälper alltså läraren med saker. Förstår att det kan låta konstigt då vi inte har något liknande i Sverige, men det är iallafall jätteskönt och det är ungefär som en lång rast för behöver inte göra något fyra av fem dagar. Sitter mest där och pratar, och ibland åker jag och Camy och köper mat /kaffe.
 
4 - Goverment: På min skola så måste alla utbytesstudenter ha antingen U.S History eller Government. Jag hade U.S History förra terminen men sen hoppa jag av det för tyckte Goverment verkade mycket mer intressant då jag tycker politik är ganska kul, och speciellt nu när dom snart har val i USA. Vi lär oss iallafall om USAs regering /hur landet styrs. 
 
5 - Trigonometry: MATTE (!!). Under firth period så har jag en matte-klass, som heter trigonometry. Alltså läser vi bara trigonometri. Vet att det kanske känns ovärt att ta matte, när jag egentligen inte behöver. Men känner att det är bra att "hålla igång", när jag ändå ska ha matte när jag kommer hem igen. Klassen är ganska liten men riktigt sköna människor där, så det blir ganska så kul ändå!
 
6 - Physics: Fysik är egentligen en helårsklass, men jag kände verkligen att jag behövde ha lite fysik då jag är mitt i Fysik 1 kursen hemma.. Det kändes som att jag glömt väldigt mycket, så då prata jag med fysikläraren och han sa att jag kunde hoppa in och testa. Så gjorde det och det är inte svårt alls. Tycker det är helt klart värt det även om jag kanske kunde haft något roligare.
 
7 - Math Block: Min sista lektion är math block, som jag hade förra terminen fast första lektionen. I math block så får man ingenting att göra, utan man kan göra sina läxor. Vilket jag tycker är skönt att göra på skoltid då jag inte vill spendera mitt utbytesår genom att plugga. Rekommenderar verkligen detta till blivande utbytesstudenter, då det är väldigt skönt!
 

Så det var mitt schema. Kanske inte det mest vanliga utbytesschemat, då många utbytesstudenter tar "chill-klasser", men jag tycker om att lära mig saker och har inget emot att plugga. Vill också få med mig något från skolan här (förutom hela upplevelsen), för även om skolan här är hundra gånger lättare än hemma, så vill jag ju lära mig något - och det är ju klart att jag gör! Är iallafall väldigt nöjd med mitt schema, och hela mitt utbytesår hittils! Det är så himla bra!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0